Wikistatistiek:About: Difference between revisions

From Wikistatistiek
Jump to navigation Jump to search
Line 6: Line 6:


==Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?==
==Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?==
De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan [[meeschrijven]] aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amc.nl). Bij grote bijdragen vermelden we de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over [[auteurschap]] voor de gang van zaken.
De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan [[meeschrijven]] aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amsterdamumc.nl). Bij grote bijdragen vermelden we de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over [[auteurschap]] voor de gang van zaken.


==Ik zie een fout of een omissie, wat nu?==
==Ik zie een fout of een omissie, wat nu?==

Revision as of 11:57, 28 May 2024

Wie zit er achter de wiki biostatistiek?

De wiki biostatistiek is een initiatief van de voormalige Helpdesk Statistiek van de Clinical Research Unit in het AMC. Momenteel wordt de wiki gehost en gemodereerd door de afdeling EDS van Amsterdam UMC. Wij hebben als doel de kwaliteit van de methode, analyse en rapportage van huidig en toekomstig (medisch) wetenschappelijk onderzoek in Amsterdam UMC te bevorderen. We doen dit met name door persoonlijke advisering (zie onze intranetpagina). Daarnaast ontwikkelen we verschillende ‘tools’ voor veelvoorkomende onderwerpen zodat onderzoekers, waar mogelijk, zelf aan de slag kunnen. Meer informatie over EDS is te vinden op deze website.

Waar is de wiki biostatistiek voor bedoeld?

De wiki biostatistiek probeert op een toegankelijke wijze medisch onderzoekers wegwijs te maken in de biostatistiek. De wiki is een soort routekaart voor het vinden van de geschikte analyse-methode en geeft daarbij antwoord op vragen waar veel onderzoekers op vastlopen. Daarnaast linkt de wiki door naar veel handige websites waar meer toegankelijke uitleg over biostatistiek te vinden is. Op deze manier kunnen medische onderzoekers gemakkelijker en meer toepasselijk gebruik maken van aanwezige statistische methodes. Zie onze disclaimer voor informatie over waar de wiki niet voor bedoeld is.

Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?

De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan meeschrijven aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amsterdamumc.nl). Bij grote bijdragen vermelden we de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over auteurschap voor de gang van zaken.

Ik zie een fout of een omissie, wat nu?

Heeft u vragen of suggesties, of wilt u meeschrijven aan de wiki, mail dan naar statistiek@amc.nl.


Terug naar OVERZICHT voor een overzicht van alle statistische onderwerpen op deze wiki.

Terug naar KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse.

Terug naar de MAIN PAGE.