Wikistatistiek:General disclaimer

From Wikistatistiek
Revision as of 16:46, 30 May 2024 by M Wolvers (talk | contribs) (→‎Voorbehoud)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Voorbehoud

  • De informatie op de wiki biostatistiek kan onjuist of onvolledig zijn.

De wiki biostatistiek ontstaat uit bijdragen van vrijwilligers van wie niet altijd bekend is of zij over gekwalificeerde statistische kennis beschikken. Het schrijven op de pagina's is beperkt tot gebruikers met inloggegevens. Op deze manier proberen we het niveau van de pagina's hoog te houden. Een statisticus (moderator) controleert alle aanpassingen, maar foutieve informatie kan nooit 100% vermeden worden.

  • De voorbeelden gebruikt op de wiki biostatistiek zijn fictief en geven nooit werkelijke onderzoeksresultaten weer.

Nergens op deze wiki zijn de gebruikte voorbeelden afkomstig van werkelijk onderzoek. De gepresenteerde resultaten dienen enkel een didactisch doel en moeten nooit vanuit medisch oogpunt geïnterpreteerd worden

  • De wiki biostatistiek is geen vervanging van een statistiekboek of een cursus biostatistiek.

De wiki biostatistiek probeert op een toegankelijke wijze medisch onderzoekers wegwijs te maken in de biostatistiek. De wiki is een soort routekaart voor het vinden van de geschikte analyse-methode en geeft daarbij antwoord op vragen waar veel onderzoekers op vastlopen. Binnen deze aanpak worden de statistische methodes niet altijd van begin tot eind uitgelegd. Wanneer een analyse-methode gekozen is, raden wij u aan ook aanvullend (boek)materiaal te raadplegen voor de nodige details. Wanneer precieze kennis van een bepaalde methode gewenst is, zal wellicht ook een cursus biostatistiek nodig zijn waarin aan de hand van oefening de achterliggende berekeningen duidelijk worden.

  • Zelf bijdragen.

Binnen het boven geschetste kader kunnen de artikelen hopelijk bijdragen aan een beter algemeen begrip van biostatistiek. U wordt dan ook aangemoedigd om bij te dragen aan de wiki biostatistiek door leemtes aan te vullen en fouten te melden en/of corrigeren.


Ga naar OVERZICHT voor een overzicht van alle statistische onderwerpen op deze wiki.

Ga naar KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse.

Of ga terug naar START.